Història

  • 14 de desembre: L’Assemblea Constituent d’Escoltes Catalans es celebra a Montserrat. L’Associació neix de la unió de les associacions Boy Scouts de Catalunya, Germanor de Minyons de Muntanya, Germanor de Nois i Noies Guies i Nova Escolta del País Valencià i dels agrupaments Gaietà Huguet, Joan Llongueres, Joan Maragall, Pompeu Fabra i Rafael Tasis.

    +

    Rafael Vidal i Folch assumeix la presidència. També s’aprova la Declaració de Principis d’Escoltes Catalans basats en la Coeducació, la Catalanitat i la Laïcitat.
    La seu social s’ubica al carrer Verdi núm 58 de Barcelona.

  • 7 de novembre: El I Congrés es celebra a partir de diferents trobades al llarg del curs 1976-1977 i serveix per debatre temes de pedagogia i d’estructura associativa.

  • L’Associació organitza el mes de març la primera trobada de Raiers a Montjoia. Durant aquest any també es constitueix la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge que agrupa les associacions escoltes i guies existents a Catalunya, entre les quals Escoltes Catalans.

  • El mes de març s’edita el Dossier Verd, un document on es recull i s’explica els objectius i el mètode educatiu d’Escoltes Catalans.
    El mateix any es crea l’Escola FORCA

    +

    per oferir cursos i recursos als educadors i educadores perquè puguin desenvolupar i millorar la seva tasca amb els infants i joves

  • El II Congrés té lloc a Coma-ruga i Fonollosa el curs 1988-1989. D’aquest congrés en surt el mètode d’estructuració dels objectius associatius.
    El 1989 també tenen lloc els primers campaments de cooperació internacional.

    +

    El destí és el Senegal on alguns agrupaments s’hi desplacen per construir infraestructures sanitàries amb l’objectiu de prevenir l’expansió del còlera.

  • Un projecte per sensibilitzar sobre el dret a un habitatge digne on hi participen joves d’entre 15 i 17 anys i les seves caps.

    +

    Durant uns dies conviuen amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials del Ciutat Vella, cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida i sensibilitzant-se sobre aquesta realitat.

  • La FEJC neix per donar suport a la tasca educativa i associativa d’Escoltes Catalans, generant projectes, serveis i recursos educatius.

  • Del debat i la reflexió interna del III Congrés a Reus neix el primer pla estratègic d’EC: el Pla Triennal.

  • 22 de febrer: es constitueix Amescoltes, la xarxa de suport a Escoltes Catalans formada bàsicament per antics escoltes.

  • 15-17 maig: a Molins de Rei té lloc el IV Congrés on es reflexiona sobre educació, les diferents formes de participació dins del moviment, la laïcitat o el futur de l’escoltisme català. Les conclusions permeten definir un nou Pla Triennal.

    +

    El mateix any arrenca un període de treball i debat entre les tres entitats escoltes catalanes per valorar la possibilitat d’unificar-se en una sola Associació.

  • El projecte de sensibilització sobre el dret a l’habitatge digne creix i es realitza per primera vegada fora de Barcelona, a Lleida. S’obre la participació a agrupaments escoltes d’altres entitats.

  • Pioners de l’AE Wé-Ziza i un grup de joves de la Fundació Friends amb síndrome d’Asperger conviuen de campaments durants uns dies a Lles de Cerdanya.

  • 17 i 18 de novembre: l’AGO d’Escoltes Catalans vota a favor de seguir mantenint l’estructura escolta catalana, amb tres organitzacions i una federació.

  • El 24 d’octubre té lloc el V Congrés. L’evolució de la pandèmia de la COVID19 obliga a celebrar-lo de manera virtual.

    +

    Les conclusions extretes són la base del nou Pla Estratègic de l’Associació pels propers anys que s’està elaborant aquest 2021.