#POSICIONAMENTS

28 J – Diada per l’alliberament sexual i de gènere

Avui, 28 de juny, ens alcem per denunciar la violència judicial, estatal, laboral, física i psíquica que pateixen diàriament membres del col·lectiu LGTBIQA+. Amb fermesa, recordem que la nostra lluita continua sent necessària i urgent.

Rememorem els orígens d’aquesta lluita: el 1969 a Stonewall, joves i adultes racialitzades, trans, drags, queer es van enfrontar a l’autoritat per aconseguir els drets del col·lectiu. Més de 50 anys després, seguim lluitant.

En ple 2024, a Catalunya i a l’Estat espanyol, veiem un augment alarmant del feixisme que atempta contra les nostres vides. Ho observem en discursos d’odi i agressions LGTBIQ+fòbiques. Cal seguir lluitant, educant i construint noves maneres de viure, sense estereotips ni estigmes, combatent el sistema que segrega i unint-nos per vèncer-lo. Juntes som més fortes.

La pedagogia i l’educació són les eines més poderoses per erradicar la LGTBIQA+fòbia. A Escoltes Catalans treballem per construir espais segurs on créixer, desenvolupar-nos i viure la nostra diversitat. Eduquem i acompanyem infants i joves des d’una mirada lliure d’estereotips i estigmes. A través de la nostra tasca pedagògica lluitem contra qualsevol forma de discriminació per expressió o identitat de gènere, orientació sexual i desig. És per això, que tenim un protocol propi per prevenir i lluitar contra el masclisme i unes figures de referència, les referents feministes (REFE), per actuar davant les violències LGTBIQA+fòbiques.

Des d’Escoltes Catalans, us encoratgem a alçar les veus avui i cada dia, en record a les víctimes del feixisme i per la resistència contra un sistema cisheteropatriarcal i binari que travessa el gènere, l’ètnia i la classe de forma interseccional. Ens reconeixem dins la diversitat i ens celebrem amb orgull. Donem suport a orgulls crítics, lluny del pinkwashing i el capitalisme rosa, que no blanquegen el genocidi. Eduquem infants i joves en perspectiva de gènere per desmuntar els discursos d’odi i que puguin créixer i desenvolupar-se amb seguretat i empoderament.

Per un orgull LGTBIQA+ anticapitalista i de forta lluita. Escolta l’Orgull, fem sentir la nostra veu!


28/06/2024




Relacionades